OVER ONS

OVER WIM
Ik ben Wim, geboren 11 mei 1975 en tegenwoordig zeer geïnteresseerd in gezondheid. Tegenwoordig? Ja tegenwoordig, want ik heb eerst  – na veel verschillende opleidingen – jaren in de techniek gewerkt. Het ging me makkelijk af, maar – achteraf bekeken – leefde ik mijn leven veelal op de automatische piloot. Waardoor ik niet goed besefte dat het eigenlijk niet was wat ik wilde.

Mijn interesse in gezondheid kwam een stuk later. Ik had zelf wat onverklaarbare dingen zoals vermoeidheid, hier en daar wat pijntjes, leverwaarden die niet goed waren en een huisarts die er geen raad mee wist.

Ondertussen was ik getrouwd met Jeanet, die al veel meer met gezondheid bezig was. Mijn aanhoudende klachten en een huisarts die er geen raad mee wist, waren voor mij het sein om verder dan de reguliere geneeskunde te gaan kijken, om mijn gezondheid weer optimaal te krijgen. Mijn gezondheid ging vooruit en ik ging mij steeds meer interesseren in gezondheid en de eigen invloed hierop. Zelfs dusdanig dat ik samen met Jeanet diverse opleidingen ben gaan volgen. Om er uiteindelijk mijn/ons beroep van te kunnen maken.

Na het volgen van de nodige opleidingen in de Hypnotherapie en Neuro Linguïstisch Programmeren wilden we vooral aan de slag met mindset. Toch voelde dit niet toereikend en ook als niet helemaal bij ons passend.

Toen we verder zochten kwamen we uit bij de adem. En dat voelde helemaal passend! Je adem is voor ons de fundering van je gezondheid. Dit is waar iedereen zou moeten beginnen om van ziekten en ongemakken af te komen. Natuurlijk zijn werken aan je mindset, meer bewegen en gezonde voeding ook essentieel voor een goede gezondheid. Maar dit alles zal je niet de resultaten geven die jij wilt, zonder ook te werken aan een gezonde ademhaling. De adem is de onmisbare fundering, waar mindset, beweging en voeding op rusten.

OVER JEANET
Mijn naam is Jeanet Heuseveldt-Schout. Ik ben in 1977 geboren in het Zeeuwse plaatsje Rilland-Bath. Toen ik twee was verhuisden mijn ouders naar het dorpje Krabbendijke, waar ik vervolgens mijn hele jeugd heb gewoond.

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik erg geïnteresseerd in alles wat met de mens en diens gezondheid te maken heeft. Qua beroep vertaalde mijn interesse zich in eerste instantie in een baan als schoonheidsspecialiste, kapster en fitnessinstructrice. Jaren later maakte ik een zijsprong richting het bankwezen, waar ik op diverse locaties heb gewerkt, eerst als baliemedewerker en daarna als callcenter medewerker.

Weer jaren later ging ik aan de slag als administratief medewerker bij een bedrijf dat medische analyses en specialistische scholingen voor artsen en therapeuten verzorgt. Het is hier waar ik tot de conclusie kwam dat ik als ZZP-er aan de slag wilde om mensen te inspireren rondom hun gezondheid. Dus ik nam ontslag.

Na mijn ontslag volgde ik samen met mijn man tal van opleidingen in de hypnotherapie, Neuro Linguïstisch Programmeren en Ademcoaching. Er gingen meerdere nieuwe werelden voor mij open. Hoe ontzettend knap zitten wij mensen in elkaar! En hoe ongelooflijk krachtig is ons zelfherstellend vermogen.

Inmiddels is ons bedrijf Simple-Hearted een feit. Hieronder kun je meer lezen over ons bedrijf.

WAAROM SIMPLE-HEARTED?
De naam Simple-Hearted staat voor eenvoud, voor teruggaan naar je basis. Ademhalen is ook eenvoudig en de basis van alles wat leeft. Daarom hebben wij gekozen voor de naam Simple-Hearted.

WAT GELOVEN WIJ?
“Je hebt het niet, je doet het!”
Deze uitspraak hoorde ik (Wim) tijdens het eerste Webinar wat ik volgde, en waar ik op aan ging om mijn leven om te gooien. Deze uitspraak kun je toepassen op werkelijk elk gebied in je leven. Ook als het gaat om klachten en ziekten.

Met “Je hebt het niet, je doet het!”, wordt niet bedoeld dat je niets mankeert of dat je jezelf aanstelt. Er wordt mee bedoeld dat je dingen (onbewust of bewust) doet of laat die jouw lichaam niet leuk vindt en waar het op reageert met klachten en zelfs ziekten. En dat is goed nieuws, want als je iets doet wat niet werkt, dan kun je het ook anders gaan doen. Deze uitspraak geeft je niet alleen de verantwoordelijkheid over jezelf en jouw leven, maar ook controle en invloed op de kwaliteit ervan.

Soms kan het bij bepaalde ziekten noodzakelijk zijn om deze in het begin te onderdrukken/bestrijden met bijvoorbeeld medicatie. Maar het is altijd goed om verder te kijken, naar waar de ziekte nou echt vandaan komt. Wat is de oorzaak? En wat kun je er zelf aan veranderen?

Wij geloven dat je met je leefstijl het grootste deel van alle ziekten kunt verbeteren of zelfs genezen. Met je ademhaling als onmisbare fundering, en je mindset, beweging en voeding die op deze fundering rusten. Wanneer deze vier in balans zijn, zal zich dit vertalen naar een gezonder en fijner leven.

WAAROM DE ADEMHALING?
Als mens kun je weken zonder voedsel en dagen zonder water. Maar je kunt slechts enkele minuten zonder zuurstof. Dit betekent dat – van alle menselijke behoeftes – de behoefte aan zuurstof met stip op nummer 1 staat. Zuurstof is de meest bepalende factor voor leven en dood.

De manier waarop je ademt heeft grote invloed op je gezondheid. Je ademhaling is de onmisbare fundering voor de kwaliteit van je mindset, metabolisme, uithoudingsvermogen, zuur- baseverhouding en nog veel meer.

Je gezondheid staat of valt met de hoeveelheid energie die je lichaam tot diens beschikking heeft. Zonder energie kun je simpelweg niet leven. Energie wordt geproduceerd door je lichaamscellen. Voor deze productie zijn jouw lichaamscellen volledig afhankelijk van een gezonde ademhaling. Hoe gezonder je ademhaling, hoe beter jouw lichaam energie kan produceren. Dat is de reden dat wij ons gefocust hebben op de ademhaling. Wij geloven in het zelfherstellend vermogen van het lichaam onder de juiste omstandigheden. En die juiste omstandigheden beginnen met een juiste ademhaling.