Selecteer een pagina

Hypnotherapie

Jouw bloemetjes van morgen zitten in de zaadjes van vandaag

Hoe werkt hypnose?

Wanneer je geboren wordt dan kun je jezelf vergelijken met een prachtig, ongerept tuintje.
Een tuintje waar nog niets in groeit of bloeit. Geen bloemetjes, geen onkruid, helemaal niets.
Je bent op dat moment een tuintje dat slechts gevuld is met zuivere en schone aarde.

Maar dat blijft niet lang zo, want je gaat al snel zaadjes zaaien in jouw tuintje. Zaadjes van goede gevoelens waaruit mooie bloemetjes groeien. Denk bij mooie bloemetjes bijvoorbeeld aan alle liefde die je van je dierbaren hebt ontvangen. En hoe goed voelde het toen je van kruipen naar lopen ging! Kijk eens naar alle mooie momenten in jouw leven. Momenten waar je liefde ontving of complimenten, momenten waar je trots en blij was omdat je een prestatie had neergezet.
Dat waren allemaal zaadjes, gevuld met goede gevoelens en die zijn uitgegroeid tot de mooiste bloemetjes in jouw tuintje.

Helaas wordt er ook onkruid in je tuintje gezaaid. Soms expres, maar meestal per ongeluk.
Met de beste bedoelingen door bijvoorbeeld je dierbaren of op school. Denk bij onkruid bijvoorbeeld aan een flink geïrriteerde verzuchting dat je op moest schieten. Misschien een ruzie met je leeftijdsgenootjes waarbij je hele onaardige woorden naar je hoofd geslingerd kreeg. Of misschien die ene toets met allemaal rode strepen door je antwoorden heen.…

Het meeste onkruid wordt gezaaid tussen 0 en 7 jaar. In die periode heb je nog geen kritische mind en geen referentiekaders waarmee je kan vergelijken en toetsen of iets daadwerkelijk klopt. Hierdoor neem je vrijwel alles aan als waar. Het stemmetje dat kritische vragen stelt ontwikkel je pas op latere leeftijd. Dat stemmetje stelt vragen als: ‘Is het echt waar? Hoe weet je dat? Waarom zou ik je geloven? Bewijs het maar!!’

Dit onkruid begint als kleine zaadjes, maar onder de juiste omstandigheden groeit het groot en gaat het woekeren! En dat duurt niet lang want voor onkruid  zijn de omstandigheden al snel juist! Onkruid heeft geen verzorging nodig en uiteindelijk overschaduwt het al jouw mooie bloemetjes. Met als gevolg dat je al die goede gevoelens weinig of zelfs niet meer voelt!

Mensen pogen dit onkruid te snoeien, misschien heb jij ook wel pogingen ondernomen om het onkruid te snoeien. Bijvoorbeeld gaan sporten of lijnen voor meer zelfvertrouwen. Een assertiviteitstraining volgen en nee leren zeggen: NEE, NEE, NEE!
En ongetwijfeld dat al die pogingen in het begin hebben geholpen. Maar het blijft snoeien.
De wortel zit er nog dus het onkruid komt net zo hard terug . Weet je wat nog erger is, uiteindelijk loop je leeg op het snoeien….

 

 

Daarom doen wij het anders!

Met behulp van hypnose wordt jouw probleem terug gevolgd naar de wortel en vervolgens wordt het onkruid met wortel en al uitgetrokken.
Er kunnen nog wat restjes wortels blijven zitten in jouw tuintje en dat is helemaal oké.
Omdat die restjes vergaan en prima compost vormen voor jouw mooie bloemetjes.
Om jouw bloemetjes mooi te houden dien je ze goed te verzorgen met meer dan alleen wortelrestjes die vergaan zijn tot compost. Geef jouw bloemetjes dus ten allen tijde voldoende ruimte, zonlicht, voeding en water en ze zullen mooi blijven.

 

Heb jij last van onkruid en moeite om jouw bloemetjes te voelen?
Ben jij bereid om je onkruid terug te volgen naar de wortel en het daar met wortel en al uit te trekken? Neem dan nu contact met ons op!

 

 

 


‘Denk aan je brein, je emoties en je geest als de ultieme tuin.
Dé manier om jezelf te verzekeren van een overvloedige, voedzame oogst, is om zaden zoals liefde, warmte en waardering te zaaien, in plaats van zaden zoals teleurstelling, woede en angst.’


~Tony Robbins (Amerikaans lifecoach en ondernemer)~