+31(0) 6 45024643 info@simple-hearted.nl

Stel, jij vraagt ons wat hypnose is. Dan kunnen wij je een heel lang en informatief antwoord geven, doordrenkt met feiten en doorspekt met woorden waar we zo af en toe onze tong over breken. Maar het kan ook veel eenvoudiger.

Want denk eens aan een navigatiesysteem in de auto of op de telefoon. Wanneer jij van A naar B wenst te gaan en je weet zelf niet goed hoe, dan laat je dit weten aan het navigatiesysteem. Je voert de gegevens in van de locatie waar je op dat moment bent en van de locatie waar je naar toe wenst te gaan. Daarnaast geef je ook je voorkeuren aan: snelweg of binnendoor, korte route of snelle route, tolwegen vermijden etc.

Na het berekenen van precies de juiste route voor jou, wijst het navigatiesysteem je de weg. Het vertelt je wanneer je rechtdoor moet rijden, wanneer je linksaf dient te slaan en wanneer je om moet keren. Dat is nou precies wat wij hypnotherapeuten ook doen en dat is wat hypnose voor jou kan betekenen. Je begeleiden van A naar B.

Het werk, dat doe je zelf. De auto komt namelijk alleen aan op de bestemming wanneer jij zelf achter het stuur kruipt en gaat autorijden. Hoe goed je navigatiesysteem ook is ingesteld, wanneer jij geen gas geeft, schakelt en op tijd remt, dan kom je er niet.

Nee, hypnose is geen toverstokje en nee, wij hypnotherapeuten zijn geen goede feeën of blauwgekleurde geesten die in een wonderlamp wonen en wensen vervullen. Dat soort magie bezitten wij niet. Wat we wel bezitten is de magie om fantastisch snelle veranderingen plaats te laten vinden, wanneer we jouw bewuste kritische mind omzeilen en rechtstreeks aan de slag gaan met jouw onderbewustzijn.

De grootste magie ligt echter in jouw eigen handen. Jij bent degene die verantwoordelijk is voor jouw leven en niemand anders. Jij bent degene die bepaalt waar je naar toe gaat en niemand anders. Of je er komt? Ook dat ligt geheel aan jou en je keuze of je gaat rijden en blijft rijden tot je doel is bereikt. Hoe je er komt en via welke fantastische route? Daar kan je navigatiesysteem je prima in begeleiden.